Het gemeentebestuur herhaalt de campagne om de hoeveelheid GFT-afval te verkleinen. Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 13 maart 2013 inschrijven bij de milieudienst of via het e-formulier op www.gemeentemol.be.

Sinds de start van de inruilcampagne in het voorjaar 2008, ruilden al meer dan 851 gezinnen uit onze gemeente hun GFT-bak in.
 
Gezinnen die hun GFT-bak of –bakken inruilen, krijgen in ruil drie kippen, een wormenbak of een compostbak/vat. Daar bovenop ontvang je gedurende vijf jaar, jaarlijks een aanmoedigingspremie van tien euro.
 
Positieve acties
In tegenstelling tot verschillende buurgemeenten, waar er per kilogram moet betaald worden, rekent het gemeentebestuur hiervoor niets aan. Het gemeentebestuur probeert via positieve acties de berg GFT-afval te verkleinen en de afvalkosten onder controle te houden.
 
Inschrijven
Geïnteresseerd? Schrijf voor 13 maart 2013 in via het e-formulier op www.gemeentemol.be of neem contact op met de milieudienst op het nummer 014 33 07 38. Het omruilen van de GFT-bakken vindt plaats op maandag 25 maart. Eénmaal ingeschreven, ben je verplicht om minstens vijf jaar aan het project deel te nemen. Als beloning ontvang je, gedurende deze vijf jaar, jaarlijks een aanmoedigingspremie van 10 euro. In die periode kan je geen nieuwe GFT-bak aanvragen.